T r a i n i n g e n  en  w o r k s h o p s

‘Geweldloze / Verbindende Communicatie’:

>>> Online of live in Amsterdam: diverse NVC Oefencursussen, 5 wekelijkse sessies om verder te leren, oefenen en contact te houden met NVC (geweldloze communicatie). In een kleine, veilige groep.>>>

intro-workshop ‘Nonviolent Communication’ (2-4 uur), verdiepingsworkshop (6 uur), training (4-8 uur, weekend, week) of cursus (4-12 weken)

  • Basiscursus Verbindende Communicatie (beginners)
  • Vervolgcursus Verbindende Communicatie  (intermediate)
  • Gevorderdencursus Verbindende Communicatie (gevorderden)
  • Oefencursus NVC om verder te leren, oefenen en contact te houden met NVC (geweldloze communicatie). In een kleine, veilige groep.

Het doel van de trainingen is om de methode van VC aan te leren, zodat je ze kunt toepassen in je dagelijks leven. Naast theorie, krijgen de deelnemers vele mogelijkheden om te oefenen met persoonlijke werk- en of privé-situaties. Zo worden vaardigheden opgebouwd die helpen om meer vervullende relaties te hebben. 

Inhoud: we verdiepen ons in de 4 stappen van het VC communicatiemodel: observatie, gevoel, behoefte en verzoek. We leren onderscheid te maken tussen deze nieuwe manier van communiceren en de traditionele manier die we allemaal sinds onze jeugd geleerd hebben. En we oefenen in het bewust worden van de 3 keuzes in communicatie: zelfconnectie, uiten, luisteren. Ook besteden we aandacht aan de functie en het omgaan met emoties als boosheid, rouw, angst, schaamte, schuldgevoel, en hoe we de onderliggende behoeften kunnen vinden. Verder komen aan bod: omgaan met conflicten en innerlijke conflicten, eisen, meningen, nee zeggen, empathie.

Ik geef deze trainingen op maat aan teams binnen organisaties. In het voorgesprek bekijk ik samen met mijn opdrachtgever welke onderwerpen, vaardigheden en oefeningen het beste aansluiten bij de situatie. Ook geef ik deze trainingen met open inschrijving (voor iedereen die wil meedoen).

Deelname aan de Vervolgcursus en Gevorderdencursus is alleen mogelijk als je de Basiscursus hebt gedaan.

Om de cursussen optimaal te kunnen benutten raad ik aan om wekelijks een uur of meer te oefenen met de opdrachten die ik aanbied.

 

‘Verbindend Communiceren met kinderen’:

Intro-workshop (2-4 uur), verdiepingsworkshop (6 uur), training (4-8 uur, weekend, week) of cursus (4-12 weken). Voor beginners en gevorderden.

Deze training geef ik voor ouders, verzorgers of mensen die werken met kinderen. Ik bied theorie, onderwerpen en oefeningen aan die speciaal gericht zijn op situaties met kinderen. Bijvoorbeeld hoe kun je als ouder omgaan met je eigen boosheid, schuldgevoel en wat doe je bij conflicten met je kind, hoe kun je heldere, veilige grenzen stellen zonder te straffen, etc.

Het doel van de trainingen is om de methode van VC aan te leren, zodat je ze kunt toepassen in je dagelijks leven met kinderen. Naast theorie, krijgen de deelnemers vele mogelijkheden om te oefenen met persoonlijke werk- en of privé-situaties. Zo worden vaardigheden opgebouwd die helpen om meer vervullende relaties te hebben.  

Inhoud: we verdiepen ons in de 4 stappen van het VC communicatiemodel: observatie, gevoel, behoefte en verzoek. We leren onderscheid te maken tussen deze nieuwe manier van communiceren en de traditionele manier die we allemaal sinds onze jeugd geleerd hebben. En we oefenen in het bewust worden van de 3 keuzes in onze communicatie met kinderen: zelfconnectie, uiten, luisteren. Ook besteden we aandacht aan de functie en het omgaan met emoties als boosheid, rouw, angst, schaamte, schuldgevoel, en hoe we de onderliggende behoeften kunnen vinden. Verder komen aan bod: omgaan met conflicten en innerlijke conflicten, eisen, meningen, nee zeggen, empathie.

 

Van zelfveroordeling naar zelfcompassie:

Intro-workshop (2-4 uur) training (4-8 uur, weekend, week). Voor beginners en gevorderden.

Inhoud en doelstelling: hoe kun je vriendelijker worden naar jezelf? In deze training bied ik concrete oefeningen aan waarmee je zelfkritiek kunt omzetten in zelfacceptatie. Ik leer je hoe je dagelijks van zelfafkeuring naar zelfcompassie kunt bewegen en hoe VC je kan helpen hierbij.

 

Workshop rouw:

Intro-workshop (2-4 uur) training (4-8 uur, weekend, week). Voor beginners en gevorderden.

Inhoud en doelstelling: hoe kun je leren omgaan met verlies en verandering? Wat is de wijsheid en de functie van emotionele pijn? Hoe kun je je pijn en verdriet toelaten en contact maken met je onderliggende behoeften? Hoe kun je steun vinden die jou werkelijk helpt en hoe kan VC je hierbij helpen?

 

Voor alle trainingen:

Er worden (vrijwillige) opdrachten en oefeningen aangeboden om thuis te kunnen verdiepen, alleen of met andere deelnemers. Ook werken we regelmatig met een (ook vrijwillig) empathiebuddy-systeem, waarbij de geleerde vaardigheden van luisteren en uiten kunnen worden eigengemaakt. 

Deelnemers hoeven geen boeken aan te schaffen. Wie graag wil lezen over VC, nodigen we uit om het basisboek ‘Geweldloze Communicatie’ te lezen van Marshal Rosenberg (ISBN-nummer: 9789047703617).

Om je aan te melden kun je mij mailen met vermelding van je volledige naam, telefoonnummer en de naam van de training.